+36 20 292 3127

Exclusive Fitness

Mi az Ultrahangos Kavitáció

Hogyan működik a kavitációs zsírbontás

Kavitációs Ultrahang:

Kavitációs zsírbontásA kavitációs zsírbontás, egy olyan non-invazív beavatkozás, melynek során a komputer-vezérelt nagyteljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület szövetein belül, mikro buborékokat hoznak létre. Ezen mikro buborékok összeroppanása során olyan potenciájú nyomásváltozást jön létre, melynek köszönhetően a lokálisan elhelyezkedő zsírsejtek szétesnek, az ily módon folyékonnyá vált zsír, víz és egyéb bomlástermékek a nyirokrendszeren át a májba kerülnek, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt eltávoznak a szervezetből.

Születéskor a zsírsejtek száma adott és nem növekszik, ezért az ultrahangos kavitációs zsírbontás, a sebészeti zsírleszíváshoz hasonló, tartós eredményt nyújthat, mivel a megsemmisült zsírsejtek helyett, a kezelt területen újak nem jönnek létre, ezért a hatása hosszan tartó, a visszahízás esélye is csökken, kevesebb a kontraindikáció és lényegesen olcsóbb.

A kavitáció csak olyan szövetekben lép fel, ahol speciális szöveti körülmények állnak fenn. Így lehetővé válik a specifikus szöveti roncsolás, ami azt jelenti, hogy a zsírsejtek roncsolódnak, de a vérerek, a perifériás idegek, a bőr, az izmok és a kötőszövetek, melyekben az ultrahangot fókuszáljuk, mind-mind érintetlenek maradnak.

Kavitációs zsírbontás eredménye

A kavitációs kezelés tökéletes kiegészítője a rádiófrekvencia, mivel az ultrahanggal felbontott zsírt a nyirokrendszerbe vezeti. Ezen kívül a bőr alól kikerülő zsír miatt szükség van a bőr feszesítésére is, a rádiófrekvencia pedig ebben is tökéletes megoldást nyújt.

Rádiófrekvencia

A rádiófrekvencia kibocsátott elektromágneses hullámokból áll. A szépségápolásban ezeket a hullámokat alkalmazzák a testen azért, hogy energiát és hőt szállítsanak mélyen a bőrbe anélkül, hogy megsértenék a felhámot. Rádiófrekvenciás kezelésekkel számos előnyös biológiai hatást érhetünk el a kezelt szöveten; gyorsul a bőr anyagcsere folyamata, kiürülnek a felgyülemlett méreganyagok, továbbá stimulálhatjuk a lelassult fiziológiai folyamatokat, így az elasztin és a kollagén termelést.

A rádiófrekvencia felmelegíti a zsírsejteket, ezáltal megnyílnak a cellák falai, és a zsír kötőszövetbe távozik. A rádiófrekvenciás kezelés közben a kezelt terület hőmérséklete 41-42 C°. Tehát a melegítés hatására a zsír a nyirokkeringésbe kerül, ami az ezt követő időszakban a kiválasztó rendszeren keresztül távozik.